31 Temmuz 2018

Kulüpler Birliği Toplantısı gerçekleştirildi

"Kulüpler Birliği Toplantısı gerçekleştirildi"
Kulüpler Birliği toplantısı gerçekleştirildi. saat 14:00'te başlayan toplantı yaklaşık 3 saat sürdü. 17 kulübümüzün başkan ve yöneticilerinin katıldığı toplantıda kulüplerimizin gelirleirni arttırmaya yönelik ticari hakların geleceği ve atılması gereken adımlar, giderlerin azaltılması gibi konular masaya yatırıldı. toplantı çıkışında bir açıklama yapan başkan Fikret Orman şunları söyledi:

Çok sevinçliyiz. Futbol ailesinde genel itibarıyla inanılmaz bir dostluk ve aynı menfaatler üzerinde çalışma arzusu var. Tüm başkanlar buna katkı veriyor. Genel problemleri ve yapacağımız değişiklikleri uzun uzun konuşma fırsatı bulduk. Çok başarılı bir toplantı oldu. Kendi aramızda istişare yaptık. Kulüpler Birliğini daha aktif kullanma adına mutabakatımız var. Yapısal olarak daha çok personeli olan, Süper Lig'in marka değerine yatırım yapan bir yapıya dönüşeceğiz. Bu kararları aldık. Bunun için çok mutluyum. Tarihi kararlar alma arifesindeyiz."

Kulüpler Birliği Vakfının yaptırım yetkisi yok bütün yetkiler kanun gereği TFF'de. TFF de bazı yetkileri beIN Sports'a vermiş vaziyette. Bizim çok bir yetkimiz yok, temsili olarak var. Kendi aramızda neler yapabiliriz diye konuştuk. İnşallah Kulüpler Birliğinde yapısal değişiklikler meydana getirebilirsek o maddelere de geleceğiz. Herkes durumun farkında. Türkiye'de faiz oranları ve kur yükselmiş vaziyette. Kulüplerin durumları da ortada. Özellikle 4 büyük kulüp açısından. Mantıklı olarak gitmeye çalışacağız." değerlendirmesini yaptı.

transfer konularına da değinen başkan Fikret Orman  "Büyük kulüpler aralarında transfer yapabilmeli." diyen Fatih Terimin sözlerine atfen "Toplantıda böyle bir konu konuşulmadı. Kulüpler kendi aralarında transfer yapabiliyor mu? Yapılıyor zaten. Biz zaman zaman başka kulüplerden oyuncu alıp, oyuncu sattık. Mücadeleyi sahada yapıp bunun dışında herkes spor ahlakı içinde hareket ederse bunlar rahat rahat olabilir."  dedi.

Paylaş "Kulüpler Birliği Toplantısı gerçekleştirildi"