18 Temmuz 2018

6222 Sayılı Sporda Şiddet Yasası Toplantısı Gerçekleştirildi

"6222 Sayılı Sporda Şiddet Yasası Toplantısı Gerçekleştirildi"
6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dari kanun üzerinde yapılması planlanan değişikliklerle ilgili olarak, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Muharrem Kasapoğlu'nun evsahipliğinde Ankarada bulunan bakanlık binasında bir toplantı gerçekleştirildi. toplantıya İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Kulüpler Birliği Vakfına üye tüm kulüplerimizin başkan veya başkan yardımcıları, TFF Başkanı Yıldırım Demirören katılım gerçekleştirdi.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren bakan Muharrem Kasapoğlu şunları söyledi;
"Sayın Adalet Bakanımız ve İçişleri Bakanımızın katılımı, Kulüpler Birliğimizin yetkilileri ve kulüp başkanlarımızla yasayla ilgili son rötuşları çalışacağız. Amacımız sahalarının, tribünlerin şiddetten arındırılması. İnşallah önümüzdeki günlerde de hem sezon hazırlıkları noktasında hem de ülkemizin sporla ilgili geleceği noktasında büyük adımları tamamlayacağız. Bu noktada ben saygı değer bakanlarıma katkıları, destekleri nedeniyle teşekkür ediyorum."

Toplantıda ilgili yasada gerçekleştirilmesi planlanan değişikliklerle ilgili olarak Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan bir sunum gerçkleştirdi. Yapılan değişikliklerin neleri getirdiği konusu anlatıldı. Söz alan kulüp başkanlarımız yasada yeniden düzenlenmesi gereken konular nedeniyle karşılaştıkları zorlukları ve değişiklik taleplerini dile getirdiler.  yaklaşık 2,5 saat süren toplantı sonunda bir komisyon kurularak ilgili değişikliklerin komisyon tarafından tespit edilmesi kararlaştırıldı

Paylaş "6222 Sayılı Sporda Şiddet Yasası Toplantısı Gerçekleştirildi"